Wesele to bardzo ważne wydarzenie w naszym życiu. Tego dnia chcemy, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik i nie pojawiły się żadne niespodzianki. Nie tylko wygląd pary młodej jest ważny, ale wszystkie szczegóły. Często pojawia się problem, w jaki sposób podać posiłki, aby wszystko przebiegało sprawnie, a przy tym wyglądało elegancko.
„Słodki stół” czyli miejsce na słodkości
Pary młode organizując wesela coraz częściej stawiają na elegancję i przywiązują dużą uwagę do szczegółów. Teraz nie liczy się tylko co zostanie podane, ale też, w jaki sposób. Obecnie dużą popularnością cieszy się „słodkie stoły”, które przywędrowały do nas zza oceanu. Ten pomysł umożliwia nam podanie słodkości w ciekawy i estetyczny sposób. Nie musimy już ustawiać ciast na paterach na stołach, ponieważ słodkie stoły stoją w przeznaczonym dla nich miejscu, a ich aranżacja dają nam duże pole do popisu.
Jak zaaranżować „słodki stół”?
Warto pamiętać, żeby całość była ze sobą spójna – to sprawi, że stół będzie wyglądał pięknie i elegancko. Dlatego powinnyśmy się zdecydować na motyw lub kolor przewodni i według tego klucza dobierać smakołyki. Słodkości można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem, czy czekoladą, aby stworzyć spójną całość. Aranżację warto wzbogacić o dodatkowe elementy, takie jak tematyczne karteczki, świece lub inne ozdoby. Jednak pamiętajmy, że nie tylko wygląd stołu jest ważny. Najistotniejszy jest smak słodyczy, więc powinny być one nie tylko ładne, ale też doskonałej jakości. Wówczas nasi goście będą wspominać przyjęcie przez długi czas.
Najnowsze komentarze: